EL BLOG D'EN MET

Escrit a Consciència

CAP ON PORTA EL COP DE PORTA?

Han quedat muts, malgrat l’algarabía altisonant que arriba des de Madrid. No arriben a articular res de racional. Criden, amenacen; res de nou. Creien que ens coneixien però s’han acabat creient les seves mentides i ara estan desorientats. No en saben més, apliquen velles pràctiques per a un temps del tot nou.

Provincià

Pensaven que era un enèsim cop de porta a la infinita paciencia catalana, però per fi, després de segle i mig de propostes de tot tipus, aquesta s’ha acabat. Farta de què Espanya li trenqui els nassos a cops de porta ?de bomba o a tret de fusell?, Catalunya no ha tornat a fer l’estaquirot davant la portalada.

Dos dies després de dir NO al pacte fiscal en Rajoy reobria la porta amb condescendència per tornar a entretenir els catalans, però no ha trobat ningú; només quatre gats cagadubtes. La majoria de catalans ha marxat; per què intentar entrar en un lloc si no t’hi volen?

Espanya es mira encara les petjades que des del llindar de la porta se’n van lluny. Des de la porta entreoberta estant, cada cop veu més clar, malgrat s’ho negui, que mai farà realitat el seu somni; el d’aquests dos ninots d’una merceria ceretana de Bourg-Madame ?perdó, La Guingueta d’Ix?, on la Grandeur redueix la catalanitat a un mer folklorisme inofensiu.

pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

*

code

© 2021 EL BLOG D'EN MET

Autor Anders Norén

Idioma »