EL BLOG D'EN MET

Escrit a Consciència

TRAM, 10 ANYS

Avui; 3 d’abril, fa just deu anys que Barcelona reestrenava el tramvia com a transport públic. 33 anys després de la decisió d’en Porcioles de regalar els carrers de la ciutat al trànsit privat. No van ser pocs els que desconfiaven de la seva reaparició en el paisatge urbà. Les crítiques basades en experiències tramviàries de postguerra van veure’s aviat esvaïdes a mesura que els nous tramvies esdevingueren quotidians.

La flama que durant aquests anys d’ostracisme tramviari va mantenir el Tramvia Blau va contribuir a caricaturitzar el Trambaix com a servei lent, perillós i poc funcional; només apte per a turistes.

tramfutur

El 8 de maig en farà 10 també que el Trambesòs va entrar en servei i des d’aleshores la connexió de les dues xarxes per la Diagonal dorm el son del justos. El tramvia, el transport públic més ben valorat de Barcelona, ha demostrat que té molt de futur, malgrat la ciutat tingui altre cop un alcalde ─que com en Porcioles─ en superfície només aposti per l’autobús.

pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

*

code

© 2020 EL BLOG D'EN MET

Autor Anders Norén

Idioma »