EL BLOG D'EN MET

Escrit a Consciència

MESTISSATGE

Avui és la nit de Reis, celebrada fins i tot pels republicans; la Pilar Rahola va dir un cop que són els únics personatges de sang blava que entren a casa seva.

La globalització també fa temps que ha arribat al camp de la cultura popular i les tradicions no se’n queden al marge. La tradició de Reis està molt arrelada i no pateixo pas per la seva desaparició davant l’ofensiva d’un vell grassonet folrat de vermell que aviat haurà de deixar tan abrigat gràcies a l’escalfament global.

Tot i la proliferació de Hohohós lil·liputencs aferrats a escales de corda penjats per molts balcons del país, cada any es veuen més ninotets coronats que pugen un rere l’altre la mateixa escala made in China.

Aquesta exaltació monàrquica va lligada també a l’aparició de tions reivindicatius agrupats en comandos que a internet s’extasien estomacant l’immigrant grassonet que ens ha creuat l’Atlàntic.

És de suposar que qui penja un Pare Noël fa els regals la nit de Nadal, i que penja els tres reietons tindrà les sorpreses el dia de Reis… no?

Doncs avui he vist una barreja de tradicions que deu voler dir que ho fan tot… la barana d’un balcó amb l’escala d’on hi pujaven, no un, ni dos, sinó tres Santa Claus!!!!!

Coses de la globalització mal digerides, ganes de ser original o de no saber qui s’és…

Però bé, siguin Noëls o Reis, l’escala made in China sempre és la mateixa… de fet ja ho diu la tradició que els tres reis venien d’Orient, no?

pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

*

code

© 2020 EL BLOG D'EN MET

Autor Anders Norén

Idioma »