EL BLOG D'EN MET

Escrit a Consciència

UAU! KØBENHAVN

kbenhavn

I amb la pluja Copenhaguen es va rentar la cara i amb els carrers convertits en miralls em va convidar a entrar al seu centre històric. Neta, endreçada, jovial i poderosa, la capital danesa ―la més activa i seductora de les capitals escandinaves― em va fer avergonyir de les primeres impressions.

Una ciutat que demana descobrir-la a peu o en bicicleta sense presses, amb temps. Que regala cels impossibles en un mateix dia on el vent fa i desfà les nuvolades, serpentejant entre alts campanars de bronze, i velers que naveguen fent eslàlom entre els molins de vents que s’alcen poderosos en mig de l’Ørensund.

Dinamarca, antiga potència nòrdica, es serveix de la seva capital per mostrar el seu poder sense estridències, amb bon gust, evidenciant que el disseny de prestigi també existeix més enllà de Suècia. No en va totes les banderes escandinaves s’inspiren en la danesa, o com les galetes de mantega que et baixen sempre d’Andorra.

País petit, com el símbol de Copenhaguen; una petita sirena que es mira l’aigua amb posat tristoi. Ara que reviso les fotografies, m’adono que la seva cua canvia sensiblement en cada instantània… Ets tu qui batent la cua fa desfilar els núvols per tal que els nouvinguts ens enlluernem de la ciutat esbandint qualsevol primera impressió negativa? Gràcies noia!

Ariel

pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

*

code

© 2020 EL BLOG D'EN MET

Autor Anders Norén

Idioma »