EL BLOG D'EN MET

Escrit a Consciència

LA GITANA DEL 9N

9N SíSí05

No havia fet cap crònica del 9N. Volia deixar reposar les emocions viscudes i esperar esdeveniments per analitzar el que vam viure fa deu dies. Però és impossible, tot va molt més de pressa del que ens hauríem imaginat. La implosió de l’estat espanyol accelera els tempos; la seva mala gestió de la realitat els desemmascaren davant del món.

9N SíSí03

No havia fet cap crònica del 9N perquè fóra reescriure sobre els aplaudiments de l’obertura dels col·legis, l’emoció constant, les cues inacabables amb paraigües oberts sota la pluja que tots hem pogut llegir en tants articles, tants blogs, tantes cartes al diaris, tants vídeos i tantes fotografies d’arreu del país penjats a la xarxa.

9N SíSí06

La meva crònica, la meva imatge del 9N és una gitana. Jo era a la porta del Centre d’Estudis Montseny al barri del Besòs. Plovia. Se’m va acostar amb els seus dos fills petits sota el paraigua i em va dir dime dónde me toca votar porqué ya llevo dos colegios y todos me dicen que ahí no me toca y ya no sé ni que hacer. Em va donar el DNI i vaig llegir l’adreça de Sant Adrià de Besòs. Li vaig dir que a Barcelona no podia votar. Que ya lo sé però me dicen un instituto por el Fòrum que no encuentro. Mi marido dice que todo esto es una tonteria que no sirve pa’ná pero yo quiero votar va dir-me assenyalant-me el cotxe familiar aturat en doble fila amb els warnings posats. El marit no en volia saber res del 9N però l’acompanyava a la recerca del seu col·legi. Brutal!

9N SíSí07

Por no poder no puedo ni encontrar mi calle en la web, he tenido que poner la direcció de mi madre; la calle Marte. Realment la Ronda de Sant Ramon de Penyafort costava d’introduir al web de la Generalitat; estava escurçat per massa llarg. Però vam trobar el carrer, vam localitzar al barri de la Mina l’institut Fòrum 2004 on li tocava votar, a tocar de la calle Marte i li vaig fer un petit plànol per arribar-hi tot i tenir-lo a tocar de casa. Muchas gracias i tots tres van córrer al cotxe de vidres entelats on els esperava un home al volant. No vaig veure marxar el cotxe, ja m’assaltava un matrimoni gran també en castellà per saber si els tocava votar allà.

9N SíSí10

9N SíSí13

No sirve para nada, em ressona la frase del marit en boca d’aquella dona i somric cada cop surt una notícia sobre el terrabastall que ha provocat el 9N a les Espanyes. Si el vol d’una papallona genera huracans a l’altra punta de món; l’aire desplaçat per la papereta de la gitana dins una urna de cartró està ensorrant el règim que ens engabia a tots.

9N SíSí11

9N SíSí12

pròxim Publicar

Anterior Publicar

2 Comentaris

  1. Pons 20 de novembre de 2014

    Ah? Però que no deien que es podia votar a qualsevol lloc?

  2. met 24 de novembre de 2014 — Autor de l'entrada

    Això deia l’ABC; una cosa és dir-ho i l’altra demostrar-ho.

Deixar una resposta

*

code

© 2020 EL BLOG D'EN MET

Autor Anders Norén

Idioma »