EL BLOG D'EN MET

Escrit a Consciència

BOWLING TRAM

3rdTramem (3)

Parla, Rotterdam i Madrid és el podi del 3r Campionat de Conductors de Tramvia del passat diumenge a Barcelona.

3rdTramem (24)

De les 6 proves que van haver de superar la darrera fou la que més expectació va aixecar. Per sorprenent, per diferent, per friqui i evidentment per vistosa. No es veu cada dia un tramvia xutant una bola de pilates per tombar sis bitlles al mig de la plataforma.

Era la prova més aleatòria de totes i la que menys tenia en compte la destresa amb el manipulador; pel vent que influïa en la trajectòria de la pilota i per la paradoxa que és demanar al conductor que no frenés i que xoqués amb un objecte a la via. Justament el contrari del que fan cada dia.

Com bé diuen al vídeo els representants de Lió eren proves que tenen a veure amb el dia a dia, excepte la darrera, és clar.

3rdTramem (2)

3rdTramem (1)

3rdTramem (33)

La prova anterior era just el contrari; ajustar al màxim el gàlib amb un dummy groc evitant tocar-lo.

3rdTramem (6)

3rdTramem (5)

Com a exconductor entenc la dificultat de traccionar amb el velocímetre tapat i calcular l’aturada amb només un toc de fre i en deriva, fer coincidir una porta en un punt exacte de parada o fer anar el tramvia marxa enrere sense sobrepassar un topall amb les indicacions del company que és a l’altra cabina.

3rdTramem (12)

 

3rdTramem (21)

3rdTramem (11)

 

Però crec no van acabar de ser tan evidents pels molts que passejaven pel carrer Wellington i preguntaven què passava en veure els dos tramvies de reserva aturats a tocar de l’avinguda Meridiana i cada cop que un tramvia s’aturava en sec tirant patins fora de parada.

3rdTramem (18)

3rdTramem (17)

3rdTramem (30)

Un altre fet a tenir en compte és el material mòbil amb què circulem a Barcelona, els Citadis d’Alstom, que donaven cert avantatge als representants que van pujar al podi, no així els de Berlín, Bilbao|Vitòria, Budapest, Dresden, Leipzig, Norrköping, Oradea, Stuttgart o Viena que van tenir un aprenentatge exprés.

 

3rdTramem (19)

3rdTramem (29)

PD1: El trencadís modernista de les dianes deixava quina ciutat acollia el campionat. 😉

PD2: Barcelona va quedar setena. 🙁

pròxim Publicar

Anterior Publicar

2 Comentaris

  1. Pons 26 de novembre de 2014

    Que original! M’ha agradat!

    PD: Potser soc molt exigent, però per ser els locals i jugar amb els tramvies de casa un setè lloc de 16 no es cap meravella…

  2. met 26 de novembre de 2014

    No et dic que no, però hi havia conductor del Trambaix que no ha circulat mai per la T4 i les proves es feien sense tenir com a referència els punts de parada habitual en servei comercial.

Deixar una resposta

*

code

© 2020 EL BLOG D'EN MET

Autor Anders Norén

Idioma »