EL BLOG D'EN MET

Escrit a Consciència

X-MAS TIME

Gràcies al canvi climàtic avui he vestit màniga curta. Tinc encara l’alè embafat de castanyes, la llengua ressegueix els palatals a la recerca d’alguna engruna dolça dels panellets de coco del meu padrí ―pastisser jubilat, molt poca broma!― i encara hi ha carbasses lligant amb moniatos a l’aparador del forn del barri… I els preparatius per a les celebracions pel natalici del déu persa Mitra ja fa dies que són visibles. I tot just avui encara falta un mes!

La veïna del replà ja fa dies que ha penjat el grèvol a la seva porta. Els autobusos anuncien els concerts de Nadal a Santa maria del Mar. El meu carrer ja té un balcó amb una serp lumínica pampalluguejant als barrots. Els basar ja fa dies que tenen llestos els avets de plàstic low cost made in China. L’ajuntament porta setmanes instal·lant hexàgons acolorits al centre de la ciutat, la plaça Sant Jaume està feta un pessebre de tant capgirada com està; i ahir al vespre, davant la catedral, ja feien proves de llum dels rètols de la Fira de Santa Llúcia.

Tot va massa ràpid… Estem a les acaballes de novembre i l’estiuet de Sant Martí es fa l’orni i em boicoteja la tardor quan les festes del solstici d’hivern ja estan trucant la porta. Tot s’accelera de tan mala manera que no m’estranyaria que enguany a la Missa del Gall hi hagués un ensurt en descobrir que el nou nat els ha sortit vuitmesó.

pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

*

code

© 2020 EL BLOG D'EN MET

Autor Anders Norén

Idioma »