EL BLOG D'EN MET

Escrit a Consciència

DE CONSTITUCIÓ FORTA

Avui la democràcia espanyola celebra els seus primers 31 anys. Jo li’n porto gairebé tres d’avantatge, pel que no és estrany que a vegades ―sovint― tingui pensaments anticonstitucional, que és diferent a tenir-ne de preconstitucionals.

En aquestes tres dècades tots ens hem hagut d’anar adaptant a l’evolució que ha fet el nostre cos: És evident que el texans del 78 avui dia no es hi cabrien, la talla de les samarretes també haurà variat i ni que sigui per estètica les camises ja no seran les mateixes; a no ser que fossin blau marí que sempre conserven el seu to retro.

Però sempre hi ha l’excepció que confirma la regla, i en aquest cas la constitució espanyola. Ella no cal que s’amolli a la realitat, la ciutadania ja s’adapta a ella des de fa temps i a cada aniversari són més les veus que demanen que la noia es faci algun retoc, no fos cas que acabés rebentant les costures de tan forta com és.

I el tema del tèxtil no és gens gratuït. Només calia observar avui els autobusos barcelonins. Lluïen les banderes de Catalunya i Barcelona. Però m’ha sobtat que els grocs de la TUSGSAL, que serveixen tot el Barcelonès nord ―monopoli socialista―, portessin la bandera europea per duplicat. Mala consciència o superació de barreres?

Potser per això a Madrid han tornat a hissar el banderot constitucional de 300 m2 ―per abraçar-nos a tots?― i de 25 quilos de pes ―per a què res no es mogui sota el seu pes?― en un intent d’apedaçar de cop i per sempre les dèbils costures perifèriques per on es filtren uns aires que acabin per esquinçar-ho tot.

Per cert, a part del referèndum constitucional; avui fa 77 anys que Lluís Companys és elegit com el primer president del Parlament de Catalunya, el 1932. I el 1977, just un any abans de la Contitución, es constituïa el primer Consell Executiu de la Generalitat després del franquisme. Casualitats de la vida, oi?

pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

*

code

© 2020 EL BLOG D'EN MET

Autor Anders Norén

Idioma »