EL BLOG D'EN MET

Escrit a Consciència

GRÀCIES A DÉU!

La història en va plena de moments on la religió massa cops no ha fet cas de la seva prèdica de pau, amor, caritat i ajuda als febles. Però en vigília del Nadal catòlic ―l’ortodox és el 6 de gener― no penso rajar de la Santa Mare Església; ans el contrari.

No sóc creient, però això no m’impedeix reconèixer la ingent aportació que la religió cristiana ha fet al món de les arts. Només cal pensar en el mal de peus que provoquen els dos mil anys de poder i cultura atresorats als Museus Vaticans.

Fa, doncs, vint segles que l’Església va aconseguir transformar les festes paganes del solstici d’hivern en la celebració del Nadal; el naixement del salvador. El nen Jesús fonamenta el negoci més pròsper que mai hagi existit ―amb el permís de Maria Magdalena―.

Aquest naixement ha estat una constant en el cristianisme que l’ha difós gràcies a les arts al llarg de totes les èpoques. La música no n’és pas una excepció. Les nadales són la tonada per excel·lència d’aquestes dates.

Enguany s’han commemorat els 250 anys de la mort de l’alemany Georg Friedrich Händel un dels grans mestres de la música barroca. El seu llegat segueix ben viu gràcies a la força de les seves composicions. Entre les que destaca la seva gran nadala ―si se’m permet la definició― que és el seu Messies. En quantes esglésies aquesta nit se sentirà aquest espectacular cant coral?

pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

*

code

© 2020 EL BLOG D'EN MET

Autor Anders Norén

Idioma »