EL BLOG D'EN MET

Escrit a Consciència

MALES INTENCIONS

La recta convida a córrer, i més quan veus que el semàfor que et separa de la parada et deixarà passar la cruïlla sense reduir. La regulació semafòrica fa que gairebé sempre sigui així; passo i m’aturo directament a la parada. Però ahir al matí ―ja fos pel fred que feia, o perquè era divendres, o no sabré mai el per què― el que anomeno sisè sentit va activar-se’m i va fer-me desconfiar d’un cotxe vermell mig atrotinat.

Fotos d'en Met (72)
La cruïlla en qüestió suposa el primer semàfor per als que entren a Badalona i vaig dir-me compte que aquest et ve de l’autopista i efectivament… l’intermitent a l’esquerra comença a fer-me l’ullet i el cotxe avança quan el meu semàfor i el de seguir recte, no el seu per a trencar a mà esquerra, dóna pas. Mentre em repetia que ja ho sabia, que ho he intuït, començo a frenar però ben tenint clar que només m’aturaré a la parada.

Descarto la campana i opto directament per dedicar-li una claxonada que talla la conversa de les gitanes que duc assegudes just darrera. I el cotxe vermell que segueix avançant, però amb certa timidesa, potser sap que està violant la fletxa vermella que no el permet girar. El tramvia també té clar que no pararà fins a l’andana i amb una fredor que em dóna a entendre que es desentén del que pugui passar es posa a cantar propera parada Sant Roc enllaç amb metro línia dos.

El cony de iaio que aconsegueixo entreveure per la finestreta del vell ford fiesta roig deu haver entès que la pitada va per a ell perquè no s’atreveix a envair la graella groga que marca el meu territori. Doncs s’hi fot. Cop de volant, discret i lent, però suficient… Decideixi, mestre. Què vol estrenar; cotxe o taüt?

És increïble la d’idees tan bèsties que se’m creuen per la ment en moments de tensió com aquest… Per sort la ràfega de llargues rebota del retrovisor a les seves pupil·les que li desperten el cervell. Amb cara d’emprenyat, per la marxa enrere al que l’obligo quan ja creia penetrar impunement les vies. Vam evitar l’accident, però segur que el cotxe es delia per una sessió de xapa i pintura aprofitant ara que són rebaixes.

pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

*

code

© 2020 EL BLOG D'EN MET

Autor Anders Norén

Idioma »