EL BLOG D'EN MET

Escrit a Consciència

BARCELOOOHNA!

Una de les mancances que vaig trobar-li a la carrera era que als futurs geògrafs no se’ns donés una lliçó magistral de com plegar un mapa, i més encara quan un dels professors ―avui ja és doctor― va dir-nos que amb els anys veuríem mapes i plànols en tres dimensions. Internet, que començava a popularitzar-se quan era universitari, aquesta setmana m’ha donat la resposta: Ja no cal saber plegar mapes quan pots consultar el Google Earth en 3D al mòbil.

Es deia que la xarxa esmicolaria les distàncies al convertir-nos en ciutadans de la ciutat global. Per als geògrafs aquesta era una amenaça de proporcions bíbliques. Internet feia absurda la localització de ningú al poder accedir al món des de qualsevol punt del planeta… pel que el despoblament de les ciutats i l’atur massius per als geògrafs era del tot ineluctable. De fet, i sense Internet, El Corte Inglés ja era l’empresa amb més geògrafs en nòmina de tot Catalunya, sobretot a la secció de camises.

Internet, lluny d’acabar amb les ciutats, les ha potenciades. És indispensable per recollir la informació més recent per planificar-hi un viatge. I aquí és on el Gremi d’Hotels de Barcelona ha pensat que puc ser útil. M’han demanat que col·labori en el web Experiencias Barcelona; un blog de blogs que vol esdevenir la pàgina de referència quan algú cerqui informació sobre la ciutat. El valor afegit rau en què tots els aspectes de la ciutat estan narrats des de la visió personal dels qui hi vivim.

Blogs com el d’en Daniel Cortijo expliquen molt millor del que jo podria la història de la ciutat i és un dels motius pels que no he volgut que el met.cat no sigués un pou d’història. La idea que se’m va presentar dimecres és suggerent i m’ha fet replantejar el tema. Explicar la meva Barcelona, per què no!? Ja tinc algun post fermentant-me al cap per abocar-lo tant aquí com allà.

pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

*

code

© 2020 EL BLOG D'EN MET

Autor Anders Norén

Idioma »