EL BLOG D'EN MET

Escrit a Consciència

PER LLOGAR-HI CADIRES

La realitat supera la ficció. Fa més d’un any i mig que Polònia va avançar-se humorísticament a les dues propostes estrella de l’actual equip municipal: El tramvia per la Diagonal d’una banda i els Jocs Olímpics d’Hivern del 2022 per l’altra. Al blog del programa el doble de Jordi Hereu proposa, a més, aquesta altra unió tramviària sui generis.

Des de sempre l’humor ha estat l’eina més eficaç per escarnir la realitat. El tramvia barceloní ja va protagonitzar aquest exitós cuplet d’en Joaquim Zamecois el 1921. El mateix compositor va dedicar una befa musical a l’autobús quan, anys més tard, aquest va convertir-se en un transport prou popular.

Tornant al debat sobre la Diagonal; m’esperava sentir opinions de tot tipus, més o menys destructives, però no pas els cants de sirena des del mateix ajuntament com ahir al ple municipal: Una reforma de l’avinguda desvinculada al pas del tramvia. A poc més d’un any per a les eleccions municipals el tramvia ha entrat en campanya convertint-se en una peça clau en l’aritmètica d’un govern en minoria.

En aquest sentit recomano escoltar aquesta entrevista que l’alcalde va concedir a Els Matins l’endemà mateix de presentar ambdós projectes. M’interessa el primer minut. La pegunta que li fa la Melero és demolidora: Una persona que no té cap noció d’urbanisme ni d’arquitectura pot votar en un referèndum de com ha de ser la Diagonal de Barcelona? La no resposta de l’Hereu ―el de Polònia no, l’altre― no coincideix amb la que jo vaig pensar instantàniament: Doncs amb el mateix dret, coneixement i maduresa amb què la majoria de la població escull els seus dirigents polítics. Tremolem.

pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

*

code

© 2020 EL BLOG D'EN MET

Autor Anders Norén

Idioma »