EL BLOG D'EN MET

Escrit a Consciència

EXCUSES

El darrer cap de setmana de juliol del 2003 passava uns dies a Menorca. Vaig comprar La Vanguardia en un quiosc de Ciutadella i mentre m’embrunia la pell en una cala anava fullejant els classificats. Vaig arquejar les celles rere les ulleres de sol en albirar una sortida a l’atzucac de l’atur. Tram necessitava conductors, operadors i inspectors. L’endemà d’aterrar al Prat vaig enviar el currículum per a conductor, no sabia què era això d’operador, però sí tenia molt clar que no serviria per a inspector.

No tinc cap problema en atendre els viatgers; informar-los de rutes, horaris, títols de transport… res que no faci ja quan se’ns truca des de les parades. Però el que no puc sofrir és el conflicte que es genera quan en fer control de frau topes amb algú que no porta el bitllet. No és que sigui un cagat, simplement pateixo de vergonya aliena. No puc suportar que se’m vulgui prendre el pèl ―ni fer-me perdre el temps― amb excuses de pa sucat amb oli.

Hi ha usuaris que es colen, però les seves excuses ja no. No tinc ganes d’enumerar-les, però la típica del preu no l’entenc. És com anar a comprar una barra de quart al forn i endur-me-la sense pagar-la perquè ho considero massa car. Si fa no fa el preu d’una baguet és el mateix que el viatge d’una T-10. I tampoc entenc que perquè un servei sigui públic hagi de ser gratuït. El taxi també és un transport públic, no?

D’excuses n’hi ha per parar un tren ―o un tram―, però cada dia els inspectors en senten de noves. Normalment es queixa qui menys raó té. El que més m’indigna és la típica carta als diaris relatant una actuació dels inspectors que difereix molt del que jo recordo haver vist pel retrovisor interior de la cabina. Per què ningú els diu que no han validat perquè no els dóna la gana? Qui sap, potser caldria proposar a l’ATM que davant un usuari que justifiqués raonadament el perquè no valida se li pugui regalar un passi. La T-Sincer, per exemple.

pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

*

code

© 2020 EL BLOG D'EN MET

Autor Anders Norén

Idioma »