EL BLOG D'EN MET

Escrit a Consciència

FARINETES FELINES

Som el que mengem. Fa temps que vaig fer un canvi d’àmbits en l’alimentació. No segueixo cap dieta, simplement vaig reduir molt el consum de carn i lactis, vaig augmentar la varietat de cereals, fruites i verdures prioritzant els productes de proximitat i si són ecològics millor. El canvi de tot tipus que he notat és notable en molts aspectes. No em suposa cap sacrifici, ans el contrari, motiva a seguir-ho fent.

Pensava en tot això quan fa temps a la cuina abocava les croquetes de pinso al bol del Quimet. Quina mena de menjar dono al gat? Aquestes croquetes són a la natura? Des de quan els alimentem així? Vaig fer recerca fins ser conscient del que ja sabia; les croquetes què abocades al bol del Quimet eren cendres de colors embolcallades amb olors irresistibles.

Si som el que mengem; els gats també. Si conviviu amb gats o gossos a casa us recomano aquest vídeo.

El dilema pinso o farinetes no vaig trigar en resoldre’l. Vaig fer una comanda per veure com anava i en només dos dies vaig comprovar-ho.

naku-8

Cert que hi ha gats que no els agrada, de fet han només menjat pinso tota la vida i no associen res més com aliment, i mai deixaran el pinso, però el Quimet va fer la transició en un parell de dies.

naku-3

Resultats també en qüestió de dies; no li cau tant el pèl i és més brillant, més agilitat. Menja quan vol i tot i ser un gat urbà esterilitzat que no surt del pis no s’engreixa, té el mateix pes des de fa dos anys que menja farinetes. Bé això i els insectes voladors que entren al pis i s’acaba empassant després d’una estona de perseguir-los i jugar-hi.

naku-5

El que més m’ha sorprès és el tema de les deposicions. Les caques i el pixum són molt menys intensos. La pudor s’ha reduït notablement, senyal que l’alimentació haurà millorat. Per cert també milloren les ungles, pel que crec que a casa l’únic que no deu compartir aquest escrit deu ser el sofà.

naku-4

Ara les croquetes només les hi posem quan som diversos dies fora. He detectat que malgrat es torna boig quan el pinso i s’abraona per menjar-ne en vomita una part. De tornada ja està demanant davant l’armari de la cuina que li fem les farinetes.

naku-6

Save

Save

pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

*

code

© 2020 EL BLOG D'EN MET

Autor Anders Norén

Idioma »