EL BLOG D'EN MET

Escrit a Consciència

L’ASE DELS COPS

Són capgrossos; diana perfecte per a tothom. Els dards lingüístics en forma de malnoms ?monaguillu, piruleta o raquetot? els hi posem els treballadors. La violència física la infereixen uns altres; disconformes amb les prohibicions o per simple incivisme. No estan els temps per deixar el treball fix a peu de carrer i soferts aguanten l’impossible per no perdre-la.

monaguillu 3

Un vespre plujós un conductor de la T6 avisa que un monaguillu estava mig tombat, només s’aguantava per un dels quatre punts de subjecció, tot i que no entrava en el gàlib del tramvia. Un vehicle portant la contrària al senyal o un milhomes que envalentit davant del tros de plàstic reflectant? Tant se val, el procediment és el mateix, i l’important és que resistia i seguia sent útil.

El següent tramvia desmenteix la darrera frase. El monaguillu està tirat al mig de la plataforma. Amb la víctima viària al mig de la via la teoria del milhomes  queda confirmada. Autoritzat a baixar i enretirar-lo. Amb bona fe el conductor s’apiada del gir prohibit i el recolza a l’arbre de la Rambla més proper a la cruïlla d’on l’han arrencat. Desarrelat i coix, sota la pluja, es posa a fer la cantonada, no se’l pot acusar d’abandonar la feina.

Abans no se’l pogués recollir i substituir per un de nou truca un tercer conductor des de la mateixa cruïlla dient que un mosso d’esquadra l’havia aturat. Passat l’esglai inicial em fa saber que una patrulla havia recollit un monaguillu tirat al mig de la via i que no perdéssim el temps buscant-lo, que se l’havien endut i que el passéssim a recollir per comissaria la Mina.

Pobre capgròs meu; arrestat només per fer la feina.

pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

*

code

© 2020 EL BLOG D'EN MET

Autor Anders Norén

Idioma »