CAVALCADES DESBOCADES
CAVALCADES DESBOCADES

CAVALCADES DESBOCADES

Creia que no hi havia res pitjor que conduir un tramvia pel Fòrum en plena Feria d’Abril. Anava errat; encara no havia estat al PCC la tarda del 5 de gener. Els tres que hi érem vam coincidir en què mil cops un accident a una cavalcada de Reis. Sabíem que la de Sant Adrià ens afectava de ple però no comptàvem amb les altres 3 que van convertir el centre de control en la versió tramviària de Aterriza como puedas.

A l’hora prevista trucava la Urbana de Sant Adrià anunciant l’arribada dels Reis al municipi i amb accent de retranca va dir-nos que lla podéi cortá la lú. Sí, i què més!, la tensió només la traurem si l’alçada de les carrosses ens hi obliga. A l’espera de les indicacions dels inspectors que estaven a la zona un conductor comunicava que estava aturat al Fòrum per les carrosses que iniciaven la cavalcada de Rambla Prim. Merda, d’això no en teníem constància. Van ser només uns minuts però el mal auguri que ens va recórrer l’espinada es va confirmar al cap d’un moment.La Urbana del districte de Sant Martí ordenava aturar el servei a la Diagonal per les aglomeracions de la Cavalcada del Poblenou. Merda, merda, això no estava previst; un quilòmetre, 1 Km!, en paral·lel per la Diagonal entre Selva de Mar i Pere IV fins a la Rambla on giraven avall creuant les vies. Au, serveis parcials  durant més de mitja hora a la T4 i les parades dels centres comercials sense servei. Primeres trucades des de les parades demanant informació. Res de tramvia ni autobusos, al metro tothom. Per què es deixen sempre les compres per a última hora!?

Inspectors avisen que la comitiva ha creuat sense problemes el primer dels quatre passos sobre la T5 per primer sense incidències ─bé!─ però que al seu pas per la zona d’Encants de Sant Adrià caldrà treure la tensió perquè les carrosses enguany són mooooolt altes.

La Urbana de Barcelona autoritza restablir el servei per l’avinguda Diagonal: T4 OK. La Urbana de Sant Adrià prohibeix el pas de tramvies per l’avinguda Catalunya: T5 i T6 KO. Tramvies aturats; desallotgeu passatge, pantògrafs avall, que ahora sí que quitamo la lú! Un conductor truca per avisar de problemes per baixar el pantògraf, i els de la T4 que no es poden moure per afluència massiva de viatgers a la zona de Ciutadella provinents de la Cavalcada de Barcelona. Les parades de Glòries i Diagonal Mar abarrotades per gent amb regals que tampoc deixen tancar portes: Tot el Trambesòs KO. ¿¡Alguien dijo caos!? La megafonia a tota hòstia bramant dels retards per Cavalcades, gent trucant per saber quan passarà un tramvia, inspectors avisant que la comitiva s’apropa al pont de l’autopista i un pantògraf a Gorg que no es plega i conductors pendents de saber com i quan faran els relleus.

¡Dios mío esto es un infierno! Pantògraf abaixat em crida el company. Seccionadors oberts comunico als inspectors que narren com els tres Reis deixen les seves trones i baixen les escales que es repleguen al passar sota l’autopista. Miracle! Això sí que és màgia penso al mirar-me el company. D’haver sabut d’aquest giny mecànic per salvar la catenària la meva imaginació s’hauria estalviat martiritzar-me amb imatge del Rei Blanc convertit en negre fregit en mig de convulsions elèctriques davant de milers de nens.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Idioma »