EL BLOG D'EN MET

Escrit a Consciència

J’AIME JAUME

Amb 13 anys m’havia de fer el DNI per adjuntar-lo a la paperassa de l’institut. Després d’un matí de cua davant la comissaria de Lesseps em va arribar el torn. Lliuro els papers i ni hola, la funcionària m’etziba en un perfecte català tu et dius Jaime mentre substituïa la U per la I. El ningú se m’adreça així va ser respost per un gèlid el teu nom oficial és Jaime.
5 anys després, amb la majoria d’edat estrenada, vaig esmenar l’anomalia al registre civil.
La normalització del meu nom va ser una mera traducción per a l’administració estatal.
Malgrat no dir-me Garcia m’he sentit ofès pel nou vídeo del PP. No me’l vaig treure del cap ahir al vespre al cinema veient Fènix1123 que narra un exemple molt recent del seu insult a la intel·ligència i al sentit comú.
Pensa el lladre que tots roben. El PP, que mai ha condemnat el franquisme, trobaria normal que féssim les seves bestieses lingüístiques quan els catalans siguem independents.

pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

*

code

© 2020 EL BLOG D'EN MET

Autor Anders Norén

Idioma »