EL BLOG D'EN MET

Escrit a Consciència

ATUREU MÀQUINES!

Què, qui, com? Per què? És el que es va preguntar el company quan a quarts de tres de la matinada del dissabte la Urbana el va trucar instant-lo a aturar el servei. Com cada any el tramvia no tanca de nit per la Mercè per dur els més noctàmbuls als concerts del Fòrum.

Merce11

Accident? Cap conductor n’havia reportat cap. Tampoc hi havia cap unitat circulant per la zona. Col·lapse de viatgers? Una gentada esperant a la parada, sí, però no com per justificar la suspensió del servei. Un tramvia va entrar i sortir del Fòrum sense més incidència que un parell de minuts de perd per buidar-se i omplir-se de nou. Si tot funciona, per què cal aturar res?

L’enigma el va resoldre l’inspector al cap d’una estona. La Urbana complia ordres i calia d’acatar-les. Algú de l’ajuntament ?una regidora de no sé què? havia anat al Fòrum i s’havia esparverat de veure un tramvia enmig de la gentada. Que allò era molt perillós i que s’aturés el servei immediatament.

D’acord, de tota la xarxa, la plaça de Llevant, l’anodina rotonda on comencen la Diagonal i la Rambla Prim, és en aquest casos el punt més concorregut. El tramvia té la parada just al costat del semàfor per on la gentada va i ve del metro creuant les vies… Però això passa ?des de fa 7 anys!? per la Mercè, el Primavera Sound, la Feria d’Abril… i passarà de nou aquest cap de setmana amb la Festa al Cel sense cap problema.

Res a fer; al final la T4 va estar una hora aturada, just quan al Fòrum ja no hi quedava ni una ànima. L’esperpèntic del cas va venir després. A Glòries s’hi va anar acumulant una gentada que sortia del metro provinent d’altres actes de la Mercè i es trobava que no hi havia servei. Megafonia a altes hores de la matinada, segurament despertant algun veí i tot, per avisar que per causes alienes la T4 no circulava.

La gent va transvasar-se en massa a la parada veïna de l’N7 en veure arribar el primer autobús. Ensardinats dins uns col·lapsats Nitbus tornaven a casa pagant la novatada (o l’excés de protagonisme?) d’un nou càrrec polític en el primer acte massiu a Barcelona des què a la ciutat hi governa el nou equip municipal.

pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

*

code

© 2020 EL BLOG D'EN MET

Autor Anders Norén

Idioma »