EL BLOG D'EN MET

Escrit a Consciència

ESTACIÓ D’ENLLAÇ

La trucada la feia el tramvia que just havia entrat a la terminal pel que n’imaginàvem el motiu. Hi ha una bossa esportiva sota un dels bancs de la parada. Vaja, un objecte perdut; i nosaltres que pensàvem que aniria al vàter… La conductora va dir-nos que no hi havia ningú esperant el tramvia i que per motius de seguretat ella no tocava la bossa.

Un cop recollida tota la informació vam avisar inspectors i seguretat que estaven per la zona. Mai se sap, però que la bossa estigués ben col·locada sota el banc en justificava la prevenció. Als pocs minuts els inspectors ens comuniquen que a la parada no hi havia rastre de cap motxilla; ni a dalt, ni a baix dels bancs, ni dins ni fora de les papereres.

L’avís a Mossos quedava descartat. Algun banyista despitat que havia desfet el camí fins a Ciutadella|Vila Olímpica per recuperar el seu kit playero; segur. Tot plegat, però, ens va semblar un pèl estrany…

p20

L’endemà; a la mateixa hora, la mateixa conductora truca des de la mateixa parada per dir que hi ha la mateixa bossa negra i vermella d’ahir col·locada sota el mateix banc. Estupor a la sala. A punt de prémer el 112 la conductora crida una parella d’urbans que sortia de les cavalleries. Per aquelles casualitats de la vida, la T4 acaba just davant de la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana.

Ulls fixos a la càmera de l’andana. Sense voler-ho admetre ens passen pel cap un grapat de parades més concorregudes on fer mal a aquella hora… Els dos agents s’acosten al banc, la conductora se n’aparta. Un d’ells s’ajup, enretira la bossa -sembla que pesa-, la posa damunt del banc i l’obre. Gestos de distensió i els urbans que marxen amb la bossa.

Ni oblidada ni perduda. La bossa, plena de llaunes, només esperava l’enllaç que la portés a la platja al hit enganxós de l’estiu; cerveza, fanta, cola–cola, cool beer!

pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

*

code

© 2020 EL BLOG D'EN MET

Autor Anders Norén

Idioma »