A LA CONQUESTA DEL XURRO!
A LA CONQUESTA DEL XURRO!

A LA CONQUESTA DEL XURRO!

El famós triangle que delimiten pels carrers Pere IV, Marina i l’avinguda Meridiana rebia fa anys l’apel·latiu de golfo (encara avui?) per la gran concentració de bars, discoteques i sales de concert que obrien fins a altes hores de la nit i primeres del dia. Aquestes aprofiten antics tallers i naus industrials que ofereixen espai per acollir gran quantitat de clients (en la seva majoria joves adolescents) que no podien molestar ningú gràcies al paisatge industrial d’aquella part del Poblenou. Qui no hi ha anat alguna vegada?

La porta principal d’entrada al famós triangle és l’estació de Marina del metro. Els locals dins del triangle es concentren al voltant de l’eix del carrer Almogàvers, pel que suggereixo a l’Ajuntament que li tunnegi el nom (sense perdre les arrels històriques del mot) pel de carrer dels Almogàbars.

La sortida del triangle també es fa majoritàriament pel metro de  Marina i no és casual. A més del transport cal sumar-hi la que deu ser una de les xurreries amb més facturació de tota la ciutat. Les matinades dels cap de setmanes, un exèrcit de fiesteros s’hi concentren per acomiadar la nit o bé agafar forces fent un mos per a seguir la marxa a l’after convingut.

Des de fa uns anys aquesta marea humana ha de creuar les vies del tramvia. Durant dues hores (aproximadament de 5 a 7) un exèrcit inacabable amb diferents graus alcoholèmia d’Almogàvers assalta la plataforma indiferent a l’existència de combois i de pals de amb llums tricolors a la conquesta del xurro que habita oliós i joiós en la seva hiperglucèmia a l’altra banda de la plataforma tramviaire.

Compadeixo els veïns que paguen les hipoteques d’aquella cruïlla. Per això quan circulo per allà intento no usar el gong (conegut entre la ciutadania més popularment com “la campana”) substituint-lo per ràfegues de llums per advertir la meva presència enmig de la batalla pel xurro. Tot sigui per esmorteir una mica la contaminació acústica de la zona…

Però sempre hi ha una ambulància, una patrulla de la Urbana, un ciclomotor trucat o la música del neng de torn que ja s’encarreguen de fer tot el soroll per tu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Idioma »