FER VOLAR COLOMS
FER VOLAR COLOMS

FER VOLAR COLOMS

L’esperit d’Alfred Hitchcock se m’apareix sovint al tram.

El genial cineasta sembla que dirigeixi a la Diagonal, i de forma magistral, una escena de The Birds.

Gairebé cada dia una dona ja gran dóna de menjar als coloms del barri. Aquests no manquen mai a la cita; cada matí entre les deu i onze envaeixen la catenària més propera a la vorera del nou Parc Central del Poblenou. El colomar lineal esguarda, entre impacient i afamat, aquella bossa gran de plàstic blanc que ja no deu ni crepitar de tan usada i que en breu abocarà un munt de rosegons de pa damunt el paviment.

Quan el tram és aturat a la parada de Fluvià ja se’ls veu ben col·locats. Alguns retardats arriben a l’últim moment per granular encara més el recte cable de coure.

Catenària

El semàfor de vianants envermelleix, el tram tanca portes i els vehicles arrenquen amb aquella velocitat que du la por que el verd de la següent cruïlla maduri massa aviat.

I en Hitchcock crida: Acció!

És aleshores quan el pantògraf llisca acaronant per sota la catenària i una onada de moviment bressola els viatgers alertant els ocells.

El tràveling el desenvolupo amb quatre ulls; el primer fixat al front per guaitar la via, el segon a l’esquerra manté a ratlla els vianants, el tercer a la dreta intimida els cotxes i el quart alça el vol al cel amb l’estol de coloms que al toc de campana saben que ja ha arribat l’hora d’esmorzar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Idioma »