IDEA GENERADORA
IDEA GENERADORA

IDEA GENERADORA

Observació i Record: Aquest és els primer exercici que es posa en pràctica a l’Escola d’Escriptura.

Es tracta d’observar la realitat, o tirant també de records passats, filtrant-la de tal manera que de la cosa més trivial, absurda, quotidiana, banal, anecdòtica… o no; en pugui aparèixer una idea que, interactuant amb el bagatge personal i l’estat anímic i mental de cadascú, generi una sèrie d’inquietuds que acabin sent el suficientment dignes o interessants com per a ser descodificades en paraules, i si pot ser amb intenció literària.

Un imput extern -> una idea -> unes neurones inquietes -> una obra. A grosso modo, evidentment.

Doncs bé, navegant per la xarxa he trobat una experiment per d’anul·lar gairebé per complet l’entrada d’estímuls externs: L’experiment Gazfeld.

El nostre cervell, sempre atent, davant la gasiveria dels sentits, comença a flipar, és a dir, a generar-se el seu propi món… El Superjo freudià deu desaparèixer, m’imagino, deixant pas al més profund de la nostra ment.

Una mena de droga natural que enganya la ment sense injectar-se res d’aliè a l’organisme, amb el conseqüent estalvi econòmic en èpoques de crisi com l’actual. És per això que des d’aquí proposo a la profe que ho provi i si el resultat li és satisfactori que ens ho dicti com a deures per a la propera classe.
És clar que la idea generadora ja no provindria de la nostra observació i record de la realitat… Potser estaríem davant d’una Idea Innata, una Idea Realment Original? Oh! En aquesta cas potser encara ho provaré jo abans que ella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Idioma »