VENUS · PLUTÓ
VENUS · PLUTÓ

VENUS · PLUTÓ

L’estel matiner o l’estel vespertí, Venus. L’astre més brillant al firmament amb permís de les dues lluminàries (Sol i Lluna).

Venus, el planeta que entre moltes altres coses refereix a la bellesa i el gaudi està transitant aquest trimestre per Capricorn, el signe de l’esforç, les altes fites, els grans reptes, la perdurabilitat, el referent públic…

Tant de temps a Capricorn perquè hi està retrogradant, és a dir, des del nostre punt de vista sembla que al cel vagi cap enrere; un efecte òptic terrícola. L’Astrologia Psicològica interpreta aquesta retrogradació com un moment d’introspecció de l’energia del planeta; relacions, bellesa, mereixement, economia… està en revisió per a crear o sentir-nos còmodes amb la nova estructura (Capricorn) que durarà molt de temps.

Venus no fa aquesta revisió de manera superficial, Plutó, el petit gran poderós del zodíac la ronda. En el seu anar i venir Venus i Plutó representaran el mite d’Hades i Persèfone en 3 actes, des de desembre fins al març. Plutó farà baixar Venus als inferns, els 40 en què en la seva retrogradació no la podem percebre al cel, per a què s’apoderi i ressorgeixi amb força renova per a seguir el seu viatge pel firmament.

I tot això com es plasma en el nostre dia a dia? Capricorn, un signe social i transpersonal que estructura acull aquesta triple conjunció on Plutó transforma allò que toca i aquí Venus ha de revisió la seva bellesa.

L’Estel que corona la Torre de Maria de la Sagrada Família està envoltada per dotze estels més, el zodíac al capdamunt envoltant aquesta Venus vidre esvelta i etèria de vidre.

L’edifici de pedra més alt del món que s’està construint des de fa anys. Un edifici religiós que encara no ha tocat sostre (esdevindrà el més alt de la cristiandat) que Plutó ja s’ha encarregat de transformar-ne l’skyline amb un nou símbol, la icona d’una ciutat…

La retrogradació de Venus a Capricorn conjuntant tres cops amb Plutó parla d’assimilar, integrar, repensar el canvi de silueta de la Sagrada Família en l’inconscient col·lectiu.

Anys d’obres i al final se’n veu el resultat. L’èxit de la bellesa eixuta de Capricorn en estat pur.

Idioma »