MOSSEGAR-SE LA LLENGUA
MOSSEGAR-SE LA LLENGUA

MOSSEGAR-SE LA LLENGUA

Aquests dies han aparegut un futimé d’anuncis del Ministeri de Sanitat per tot arreu publicitant una campanya d’higiene bucal gratuïta infantil amb l’eslògan: Que molen tus muelas. Segur que l’heu vist, oi?

Estic d’acord amb que el Ministeri vetlli per les dents dels més menuts… però el que més m’ha cridat l’atenció és la imatge amb que aquesta s’està venent.
Uns tubs de dentifrici tocant uns teclats, un parell de dents dalt d’un escenari fent els cors a una gran boca lluint palatals amb un petit micròfon als morros, suposo que és la bocassa qui diu això de que molen tus muelas! Mentre ensenya la seva llengua.

que molen tus muelas

Doncs, que voleu que us digui, a mi m’ha fet recordar la nostra Queta; la del Dóna corda al català! I que anava fent saltets com aquelles minipolles de plàstic dels comiats de solteres a les que cal donar-hi corda constantment…

A mi m’ha sobtat, que la Queta Ministerial ensenyi la llengua quan parla de dents i que la Queta de la Generalitat ensenyi les dents quan ha de mostrar la llengua.

QuetaCAT

Sóc molt mal pensat, però sembla com si el Ministeri fes una campanya, (jo només he vist cartells en castellà) on s’ensenya als nens a tenir bones dents (per mossegar la llengua?), mentre que l’administració catalana promociona la llengua catalana ben tancadeta a la boca, entre dents…

Diglòssia publicitària inconscient?

Això de ser català, no sé si m’esmolarà gaire les dents o la llengua, però sí que m’esmola l’enginy i la ment…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Idioma »