SÍMBOLS
SÍMBOLS

SÍMBOLS

“El meu client no té pressa”

Antoni Gaudí

Segueixo amb atenció les obres de la Sagrada Família. Amb les imatges que s’hi pengen t’adones de com floreixen petits detalls, enriquint i completant-ne el simbolisme. És en les darreres setmanes que les obres mostren el resultat de molts mesos de feina amagada.

És d’aquest grup que en manllevo fotografies i la reflexió. Les obres van a velocitat de creuer —mai millor dit—, ja que és sobre ell que s’alcen amb contundència 5 de les 6 noves torres que estan canviant la imatge icònica del temple i de la ciutat del darrer segle. Cal desaferrar-se d’idees preconcebudes i caduques.

Les torres dels quatre evangelistes han atrapat els pinacles més baixos. Sincrònicament em porta a prendre consciència que l’hora és arribada. Un dels pinacles més baixos ja ha estat superat; el de Sant Jaume el menor. Deixo de ser qui creia que era i m’uneixo a la tasca que la meva ànima ha vingut a desenvolupar en aquesta existència.

Trascendint les creences cristianes; sé que toca elevar-me més amunt del trencadís del pinacle que està batejat amb el meu nom a mesura que creixen Joan, Mateu, Lluc i Marc… que no seran res amb la que ha de venir. La que les supera i de fet ens integra a tots.

Ara que s’esdevé el Solstici, és un el moment per a renovar-se, conectar amb un mateix i mirar amunt, sense presses. Les pors, de la mena que siguin, no estan justificades. Estic llest. Dueu-me allà on sigui més útil.

Idioma »