1MR12
1MR12

1MR12

A les 5 del matí comença el servei. I durant la setmana passada vaig ser el servei 1MR12 o el que és el mateix; el primer tramvia que surt de Ciutadella|Vila Olímpica, la capçalera de la línia T4.

Els primers trajectes de la jornada són els que més m’agraden, sobretot els dies feiners, quan el tram esdevé gairebé un taxi sobre rails. Poca gent, però sempre fidel. Saps de memòria qui et pujarà a cada parada i on baixaran; qui se’n va a la feina i qui en torna; qui acabarà el trajecte a peu o qui enllaçarà amb el metro.

Aquesta setmana però m’he adonat que el tramvia i els seus usuaris no som els únics que duem el temps pautat. El dilluns vaig fixar-me en un parell de camions; el que buida el contenidor groc dels envasos a la Meridiana i el de Correus que puja per la Diagonal. També dos autobusos; l’N7; el nocturn que baixa buit en paral•lel al tramvia per la Diagonal en direcció al Fòrum i el 141 que a Selva de Mar marxa cap a l’avinguda Mistral. I també el rodalies provinent de Mataró que arriba just quan el tram surt de l’Estació de Sant Adrià.

Dilluns m’hi vaig fixar, i també el dimarts i el dimecres; tots sis ens creuàvem al mateix lloc, a la mateixa hora. Dijous, però, vai ser la famosa Llei de Murphy qui va creuar-se amb mi! El camió d’escombraries espatllat a la Meridiana, del de Correus, ni rastre. L’N7 deuria avançar-se perquè a Glòries faltaven els passatgers que baixaven amb mi per la Diagonal. Només el 141 va ser-me fidel a la cita matinal.

A l’Estació de Sant Adrià un dels pocs passatgers que no m’havien fet el salt va indicar-me que la seva T-Mes s’havia embussat en una de les validadores. L’havia introduït humida i vaig tenir feina a treure-la… sortint un parell de minuts més tard de l’habitual… I aquí és on el senyor Murphy va mostrar-me la seva cara amable:
Gràcies a l’embús de la targeta els viatgers del tren de Mataró no van perdre el meu tramvia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Idioma »