DETALLS A LA CATALANA
DETALLS A LA CATALANA

DETALLS A LA CATALANA

M’he acabat un dels llibres que van regalar-me per Sant Jordi. Crònica de la Independència de la periodista argentina Patrícia Gabancho. Us el recomano, sigueu o no partidaris d’una Catalunya sobirana, la imaginació i la ironia que gasta s’ho val. Partint de la complexa situació actual, elucubra una possible sortida a l’atzucac al que segurament ens veurem abocats. Fa dies que faig treball de camp per saber si caminem cap a Ítaca, em fixo en detalls insignificants, o potser no tant…

flagcat

M’ha fet pensar molt, que la bandera de Catalunya aparegui voleiant al vent al costat de les de la Unió Europea, Bèlgica, Suïssa, Alemanya, Països Baixos en la fotografia que encapçala la Declaració dels Drets Humans del Govern dels Estats Units.

Els americans no deixen res a l’atzar, i no sé com prendre’m aquesta foto. Només la bandera de l’antic Vietnam del Sud s’assembla a la nostra, però amb tres franges roges més estretes en fons groc. Cap teoria?

Un altre detall, o anècdota, és la que va protagonitzar Hillary Clinton en una xerrada amb joves a Brussel•les, a la seu de la mateix Parlament Europeu. Recordeu?

Tot i l’ambient distès que transmeten aquestes trobades, el cert és que totes les preguntes estan filtrades, no tothom pot accedir-hi i dir-hi el primer que et passi pel cap. Per què es va deixar fer aquesta pregunta la secretària d’Estat? I, coincidència o no, pocs dies després hi va haver la manifestació dels 10.000 a Brussel•les. Amb èxit de participació, més del que se’ns va dir aquí i amb força ressò internacional…

Al cap de pocs dies la ministra de Defensa espanyola, Carme Chacón, va sorprendre l’OTAN anunciant la retirada de tropes de Kosovo… i molts mitjans van associar la retirada al no reconeixement del nou Estat i la situació interna amb menció explícita a Catalunya i el País Basc.

Digueu-me autosuggestionat o obsessionat en excés, valgui la redundància. Són petits detalls, com el nostre país, però jo sempre he donat molt valor als gestos, i més en política internacional on les coses MAI es fan perquè sí… Cap explicació?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Idioma »