LA GRIP DELS RICS
LA GRIP DELS RICS

LA GRIP DELS RICS

Portem ja una quinzena de dies amb la famosa grip del porc obrint els informatius a tort i a dret. Les imatges d’una megalòpolis com Ciutat de Mèxic totalment buida i paralitzada durant dies per decret acolloneix. I veure com de cop i volta tothom duu mascareta cercant una asèpsia que havia ignorat unes hores abans, fa pensar molt.

porc

Fa pensar, i molt…

…que un brot contagiós d’una grip gestada dins d’un porc no s’hagi esmentat  (ni trobat?)l ’origen exacte del mateix i que s’hagi iniciat al centre d’una gran capital i no a prop d’una explotació porcina.

…que l’OMS vagi elevant el risc de pandèmia per una malaltia amb símptomes idèntics als de la grip convencional i que de moment ha mort només dues persones a els Estats Units; una criatura de 23 mesos (que encara no té el sistema immunològic formant) i una dona de 34 anys (amb problemes de salut).

…que fins ahir s’insistís en la transmissió vírica via respiratòria i per contacte directe i que avui ja s’alerta que la carn descongelada i la sang dels porcs podrien contenir restes del virus. Potser l’alarma inicial ja va desinflant-se i cal mantenir l’angoixa general.

…que el mapa dels països afectats coincideixi amb els dels països del G-20. Mèxic té l’origen del brot. Els Estats Units el morts, Canadà porcs contaminats per humans, Europa contagi entre humans i la Xina repatriant mexicans i confinant turistes en hotels. Àfrica i Àsia es mantenen al marge d’aquesta emergència sanitària, justament on les condicions higièniques i sanitàries són les idònies per a la seva transmissió…

…que no hi hagi gairebé entrevistats, ni imatge dels infectats, ni ningú és qüestioni perquè dedicar tant de temps a una grip que en segons diuen amb uns dies de llit i amb retrovirals es supera, quan al món hi ha moltes altres malalties molt més mortals i urgents que no tenen cabuda als informatius.

Dec ser un malpensat… però això em sona a muntatge. Per ajudar les farmacèutiques, per evitar atemorir la població i evitar el contacte directe (com en manifestacions [contra la crisi?])… o potser estem davant d’una experiència global de la primera “guerra bacteriològica” per netejar d’excedents el mercat laboral. Sóc molt bèstia, però surt més a compte eliminar aturats via microbis que fent una guerra…

Primer van ser les vaques boges, després la grip del pollastre, ara la porcina… Ja ho tinc! Això ha de ser un complot dels vegetarians!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Idioma »