VERDAGUER
VERDAGUER

VERDAGUER

Una remor de fera subterrània engabiada va apoderant-se de l’andana. En Moisès, amb l’orella esquerra alçada, ha estat el primer en percebre’l. El panell indica 34 segons; i baixant. El rugit del gran monstre metàl·lic va fent-se cada cop més ensordidor i la gentada comença a mostrar signes evidents d’impaciència davant la seva arribada. Els que ja són drets es mouen per l’andana amidant l’espai i la resta de passatge per competir, un cop s’obrin les portes, en la cursa per ser els primers en entrar tot i saber que el premi d’un seient buit és un impossible que no està a l’abast de ningú en aquesta estació.

Molts dels que esperaven als bancs s’alcen per prendre també posicions. En Moisès gira el coll cap a la boca del túnel que va il·luminant-se per moments i que ja centra l’atenció de centenars d’ulls lleganyosos.

Només un home, però, resta fidel al banc, atent a qualsevol moviment d’en Moisès. Recolzat a la paret enrajolada i rere les seves ulleres fosques imagina mil i una històries que li suggereix la ventada furient; bafarada reescalfada i viciada de colònies matineres i de badalls amb regust de cafè.

L’huracà subterrani s’acaba amb el so feréstec del comboi entrant en escena. En Moisès deixa anar un gruny i s’incorpora i l’home agafa amb fermesa la corretja del seu guia de color de llana. La concurrència s’agombola temeràriament a la vora de l’andana. El cuc de llum gegantí farcit de milers d’ànimes somnolents alenteix el seu udol fins a emmudir; fins a aturar-se. Tothom s’arraïma davant les portes quan aquestes s’obren amb soroll de presses i els vagons es buiden de gent plena de neguits i obligacions.

Aleshores Moisès fa una primera passa curta, tiba la corretja i l’home s’alça del banc que quedarà abandonat fins al proper tren. Amb pas lent, segur i tranquil ambdós es dirigeixen a la porta més propera. Moisès s’obre pas enmig de la gentada que els cedeix la preferència per ser els primers d’entrar al vagó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Idioma »