PREGUNTA TRIVIAL
PREGUNTA TRIVIAL

PREGUNTA TRIVIAL

Després de dinar sempre faig el cafè amb un mos de xocolata. Ara estic buidant un Trivial Pursuit de xocolata. En principi, si respons bé les tres preguntes de cada xocolatina, te la pots menjar. Jo, les sàpiga o no, me les foto igual. Aquest migdia, però, m’he topat amb una pregunta marró; no perquè fos difícil de respondre sinó pel color del trianglet. Història i Art. Segur que la sabeu:

¿La señoritas de qué ciudad francesa tuvieron en común Pablo Picasso y Francisco Umbral?

 

Las_senoritas_de_avignon

Si heu dit Avignon à la française, heu guanyat un formatget (o un tros de xocolata) però esteu equivocats, perquè hauríeu d’haver dit Avinyó, a la catalana. I posat a dir; la pregunta no és correcta, ja que Les Demoiselles d’Avignon, pintat per Picasso, no són unes senyoretes de la Provença, són noies d’un prustíbul que a principis del segle XX hi havia al carrer d’Avinyó de Barcelona.

SORPRESA!

Picasso no va posar el títol a l’obra. Es creu que va ser el seu amic Apollinaire qui el denominà en un primer moment El Bordell Filosòfic. Finalment, André Salmon li va donar el títol definitiu, en referència al carrer d’Avinyó de Barcelona, i que per la seva similitud fonètica es va confondre amb la ciutat d’Avignon del sud de França. Oh là là!

Quan ho he llegit m’he recordat del Pepus, el meu profe de Llatí, Història i Història de l’Art que ja va dir-nos-ho a COU. En tot cas el títol hauria de ser Les Senyoretes del carrer d’Avinyó.

Per cert; aquestes són les altres dues preguntes de la xocolatina:

VERD: ¿Dónde estaba Arquímedes cuando invetó su célebre principio?

-A la banyera.

TARONJA: ¿A qué tipo de futbolistas llaman en Brasil goleiros?

-Als porters.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Idioma »